ROUWCAFE STICHTING BOEK EN TROOST

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 21 mei a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Het thema dat Boek en Troost tijdens dit Rouwcafé bespreekbaar wil maken is ‘Opruimen’ is ruimte maken in huis, hoofd en hart.

Na elk overlijden van een dierbare zijn er spullen die wij koesteren, maar meestal kunnen we niet alles bewaren en zullen er ook dingen weg gedaan moeten worden.

Het proces van ‘Opruimen in het hoofd’ verloopt het beste als we hier ook innerlijk ruimte voor hebben gemaakt. Zo kan er ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën ontstaan. Het proces van spullen ‘opruimen’ is niet aan tijd gebonden. De één wil alles direct opruimen, maar de andere wil alles laten staan en liggen zoals het altijd was. Ook zijn er creatieve mensen die oude spullen om weten te toveren tot iets nieuws zoals  bv. een tas maken uit oude kleding, een oud meubelstuk opknappen en een ereplaats geven en een gedenkhoekje of doos maken met foto’s.

Uit dit alles blijkt dat opruimen een heel persoonlijk proces is, waar een ieder op zijn eigen unieke wijze vorm aan geeft. Een uitwisseling van gedachten en ervaringen hierover kan een boeiende ervaring zijn.

U kunt zich aanmelden via www.boek-en-troost.nl. Entree 5 euro inclusief alle consumpties.